Tom van Bussel
Trainee Yardi Consultant

Hi Tom, hoe lang zit je al in het programma?
Ik ben in februari 2018 begonnen met het Yardi Young Professional Program bij New Monday. Het was een sprong in het diepe voor zowel New Monday als mij omdat dit programma nog compleet nieuw was. Maar ik ben samen met New Monday deze uitdaging met enthousiasme aan gegaan.

Hoe zag je eerste maand eruit?
De eerste maand stond in teken van trainingen met informatie, veel informatie. Het traineeship draait om het ERP systeem Yardi dat de complete administratie kan inrichten gespecialiseerd in de vastgoedsector. Het is dus een groot programma met veel mogelijkheden waarvan je in een korte tijd veel kennis op doet.

Je bent ook een week in Roemenië geweest, toch?
Ja, klopt. Naast trainingen op het kantoor van Yardi in Amsterdam, ga je een week naar Roemenië. Hier is ook een groot en modern kantoor van Yardi gevestigd waar ik iedere dag 2 tot 3 trainingen bijwoonde. Gelukkig kun je er ’s avonds in de vele goede restaurantjes je gedachten even opzij zetten om zo alles rustig tot je te laten komen.

En daarna de praktijk in?
Na deze week in Cluj mocht ik dan eindelijk mijn opgedane kennis in praktijk brengen. Bij iedere klant is het weer aftasten wat hun wensen precies zijn, en of ze deze überhaupt al duidelijk in beeld hebben. Een groot voordeel is dat je hierbij altijd kunt terugvallen op de ervaren mensen bij Yardi waarmee de lijntjes kort zijn.

Wat heeft het programma je tot nu toe gebracht?
Uiteindelijk heb ik mezelf zien groeien op allerlei gebieden. Uiteraard mijn Yardi-kennis, maar ook het contact met klanten gaat beter en je kunt ze steeds meer bieden. Zo stel ik wel eens andere – efficiëntere – werkwijzen voor of wijs ik ze op opties binnen Yardi wat ooit veel tijd bespaart. Dit kun je naarmate je bij meerdere organisaties in de keuken hebt gekeken en ziet en met verschillende problemen en vraagstukken in aanraking bent gekomen. Een jaar verder kan ik terugkijken op een periode met veel groei in kennis en soft skills en kijk ik uit naar mijn tweede periode als Young Professional om deze stijgende lijn vast te houden en me verder te ontwikkelen.