Tom van Bussel
Trainee Yardi Consultant

Hi Tom, hoe lang zit je al in het programma?
Ik ben in februari 2018 begonnen met het Yardi Young Professional Program bij New Monday. Het was een sprong in het diepe voor zowel New Monday als mij omdat dit programma nog compleet nieuw was. Maar ik ben samen met New Monday deze uitdaging met enthousiasme aan gegaan.

Hoe zag je eerste maand eruit?
De eerste maand stond in teken van trainingen met informatie, veel informatie. Het traineeship draait om het ERP systeem Yardi dat de complete administratie kan inrichten gespecialiseerd in de vastgoedsector. Het is dus een groot programma met veel mogelijkheden waarvan je in een korte tijd veel kennis op doet.

Je bent ook een week in Roemenië geweest, toch?
Ja, klopt. Naast trainingen op het kantoor van Yardi in Amsterdam, ga je een week naar Roemenië. Hier is ook een groot en modern kantoor van Yardi gevestigd waar ik iedere dag 2 tot 3 trainingen bijwoonde. Gelukkig kun je er ’s avonds in de vele goede restaurantjes je gedachten even opzij zetten om zo alles rustig tot je te laten komen.

En daarna de praktijk in?
Na deze week in Cluj mocht ik dan eindelijk mijn opgedane kennis in praktijk brengen. Bij iedere klant is het weer aftasten wat hun wensen precies zijn, en of ze deze überhaupt al duidelijk in beeld hebben. Een groot voordeel is dat je hierbij altijd kunt terugvallen op de ervaren mensen bij Yardi waarmee de lijntjes kort zijn.

Wat heeft het programma je tot nu toe gebracht?
Uiteindelijk heb ik mezelf zien groeien op allerlei gebieden. Uiteraard mijn Yardi-kennis, maar ook het contact met klanten gaat beter en je kunt ze steeds meer bieden. Zo stel ik wel eens andere – efficiëntere – werkwijzen voor of wijs ik ze op opties binnen Yardi wat ooit veel tijd bespaart. Dit kun je naarmate je bij meerdere organisaties in de keuken hebt gekeken en ziet en met verschillende problemen en vraagstukken in aanraking bent gekomen. Een jaar verder kan ik terugkijken op een periode met veel groei in kennis en soft skills en kijk ik uit naar mijn tweede periode als Young Professional om deze stijgende lijn vast te houden en me verder te ontwikkelen.

Jos Kuijer
Trainee Yardi Consultant

Hi Jos, hoe zag je eerste maand eruit?
De eerste twee weken stonden in het teken van het vertrouwd raken met het ERP systeem Yardi. Door middel van veel informatie en het volgen van verschillende trainingen, op het kantoor van Yardi in Amsterdam, werd ik klaargestoomd voor de eerste opdracht. Na deze twee intensieve weken mocht ik gelijk mijn opgedane kennis in de praktijk gebruiken. De eerste maand stond dus ook in het teken van mijn eerste opdracht. Bij deze opdracht heb ik de klant in Overveen ondersteund bij de implementatie van Yardi.

Je zit op dit moment voor een opdracht in Luxemburg toch?
Ja, dat klopt inderdaad. Na vier maanden in Overveen te hebben gezeten was het tijd voor een nieuw avontuur, een buitenlands avontuur. Voor een internationale klant ondersteun ik, samen met een team vanuit Yardi, het Customer Service Support team. Dit houdt in dat ik de gebruikers adviseer, op weg help of eventuele fouten uit het systeem haal.

Hoe ziet de week er nu voor jou uit?
Maandagochtend vlieg ik naar Luxemburg om rond half 11 op kantoor bij de klant te arriveren. Hier werken we gedurende de dag aan de verschillende cases gerelateerd aan Yardi. Na een drukke werkdag rijden we samen met het Yardi team naar ons hotel. We eten gezamenlijk iets in een van de nabij gelegen restaurants en na een goede nacht slapen rijden we de volgende ochtend weer naar het kantoor. Woensdagavond vertrekt het vliegtuig weer naar Nederland. De rest van de week werken we vanuit huis of kantoor.

Wat heeft het programma je tot nu toe gebracht?
Allereerst natuurlijk een hoop Yardi-kennis, die ik bij de verschillende klanten en bij Yardi heb opgedaan. Daarnaast heeft dit programma mij de mogelijkheid gegeven om een buitenlandse werkervaring op te bouwen. Naast deze carrière boost werk je ook samen met je persoonlijke coach aan je eigen leerdoelen. Dit resulteert erin dat je jezelf op persoonlijk gebied ook enorm ontwikkelt. Door middel van verschillende coaching gesprekken en testen heb ik mezelf zien groeien. Ik kijk dan ook zeer positief terug op de mogelijkheden en kansen die dit programma mij tot nu toe gebracht hebben en ben benieuwd wat voor moois dit in de toekomst nog gaat brengen.

Nick Brouwer
Trainee Yardi Consultant

Ik ben 3 december 2018 begonnen als Yardi Consultant. In het begin heb ik voornamelijk trainingen gevolgd op het hoofdkantoor van Yardi in Nederland. Toen eenmaal duidelijk was op welk project ik zou starten, heb ik specifiek trainingen gekregen voor wat van me verwacht zou worden.

Wat was je eerste project?
Begin januari ben ik begonnen aan mijn eerste project bij MVGM (of Verwij Vastgoed). Hier werd voornamelijk van me verwacht dat ik de crediteurenlijsten/debiteurenlijsten zou uitdraaien om zo goed mogelijk het financieel beeld te schetsen waarin MVGM op dat moment stond.

En nu in Brussel?
Ja, momenteel zit ik in Brussel bij Cushman & Wakefield. Ook hier is mijn rol voornamelijk ondersteuning van Yardi en lease-administratie. Zodra er een lease ingevoerd kan worden in Yardi dan ga ik hiermee aan de slag. Daarnaast geef ik training en bereid ik hen voor op de overgang van Yardi 6.0 naar Yardi 7.0 (het nieuwste systeem).

Wat heeft het Yardi Young Professional Program je tot nu toe gebracht?
Het programma heeft me tot nu toe vooral veel afwisseling gebracht, en heeft me veel geleerd over onderwerpen waar ik niet voor gestudeerd had en dus eigenlijk ook weinig van af wist (IT & vastgoed).

Heb jij ook belangstelling voor het Traineeship Yardi Consultant?
Laat het ons weten door hier in te schrijven!