Olivier vertelt over het traineeship Yardi Consultant

“Ik kan nu veel bewuster mijn keuzes maken”

Mijn naam is Olivier en sinds oktober 2019 volg ik het traineeship Yardi Consultant. Ik werk momenteel als Yardi Specialist bij Mileway, de grootste speler in Europa op het gebied van logistiek vastgoed. Mijn traineeship loopt door tot september dit jaar. Daarna ga ik een Master volgen.

Een mix van finance, IT en vastgoed

Het traineeship kwam in 2019 als een ideale stap. Ik had net mijn Bachelor Economie & Bedrijfskunde afgerond en zocht een functie met een mix van finance, IT en vastgoed. Finance en vastgoed lagen me al goed, en met IT had ik wel affiniteit. Ik heb het altijd leuk gevonden om m’n eigen programma’s te maken en websites te bouwen. Als ik hier eenmaal mee bezig ben, kan ik me daar helemaal in verliezen. Die combinatie van vakken in het traineeship Yardi Consultant spraken we daarom erg aan.

Mini-projectjes

Mileway is het tweede bedrijf waar ik ben gedetacheerd. Het is een zeer jong en dynamisch bedrijf dat enorm groeit. Hun vastgoedportefeuille wordt geadministreerd in Yardi. En met de sneltreinvaart waarin Mileway nieuwe bedrijven en gebouwen koopt, kun je je voorstellen dat er doorlopend zaken moeten worden aangepast in Yardi. Dit wordt ‘onboarding’ genoemd en dat is een van mijn taken. Een andere taak is om alle functionaliteiten die Yardi biedt aan te laten sluiten op de manier die voor Mileway optimaal is. Ik doe eigenlijk continu mini-projectjes waarin ik met de business bespreek wat zij willen, het vervolgens ga bouwen en testen totdat het helemaal goed is waarna het in de bedrijfsvoering wordt opgenomen.

Elk bedrijf is weer anders

Als ik nu terugkijk heb ik echt leren werken. Ik had daarvoor nog nooit bij een bedrijf gewerkt. En eerlijk gezegd dacht ik dat ik het werken bij een groot bedrijf niet leuk zou vinden. Inmiddels weet ik dat dat erg leuk kan zijn! Die dynamiek binnen een bedrijf vind ik heel boeiend, elk bedrijf is weer anders. Persoonlijk heb ik ook veel geleerd van de keren dat ik mezelf moest presenteren aan een nieuw bedrijf. Daar word je trouwens erg goed in begeleid door New Monday.  Ze zijn erg betrokken om je op een goede plek te detacheren en je wordt gecoacht om zo goed mogelijk je job te doen.

Veel bewuster keuzes maken

In september 2021 begint mijn Master en in 2022 hoop ik deze af te ronden. Op mijn CV staan dan een Bachelor, dit traineeship en een Master. Tegen die tijd ben ik 24 jaar en ik heb ik twee studies en twee jaar werkervaring bij mooie bedrijven achter de rug. Helemaal klaar om tegen die tijd een serieuze vervolgstap in mijn carrière te gaan maken. Ik kan dan veel bewuster mijn keuzes maken.

Ben je aangesproken door het verhaal van Olivier? Lees dan hier meer over het traineeship Yardi Consultant. Of neem contact op met Laurie. Zij kan je alles vertellen over de verschillende traineeships die New Monday biedt.