Jelle over het traineeship Data & Implementation Analyst

“Brug tussen de ontwikkelaars en de business-stakeholders”

Ik ben 16 maart begonnen aan het traineeship Data & Implementation Analyst. In de eerste maand zijn we volledig bezig geweest met het volgen van trainingen, studeren en het behalen van certificaten. We hebben certificaten gehaald voor Scrum, Tableau, SQL een voor de ‘Foundations of Financial Risk’. Daarnaast hebben we ook een ‘energy drives’ scan gehad die op onze persoonlijkheid inging. De gehele training is gegeven door 1 trainer, met wie we gedurende het traineeship een hele goede band hebben gehad.

Bij welke organisatie ben je gedetacheerd? 

Sinds 21 april werk ik 4 dagen per week bij de Rabobank als Business Analyst. Elke vrijdag hebben we nog steeds training of coaching. Bij de Rabobank ben ik aan de slag gegaan aan de IT kant, waarbij ik eigenlijk functioneer als een brug tussen de ontwikkelaars en de business-stakeholders. Mijn team is bezig met het ontwikkelen van een groot datawarehouse om daar alle bronnen voor verschillende regulaties en rapporten in samen te voegen. Dit zorgt ervoor dat de data die in deze regulaties staat met elkaar overeenkomt, wat nu niet altijd het geval is.

Wat heeft het programma je gebracht? 

Het programma heeft me vooral veel nieuwe kennis gebracht. Ik weet nu al veel meer over financial risk, scrum, SQL, data visualisatie, business analyse en het bankwezen dan dat ik vooraf had verwacht. Ook heb ik me persoonlijk veel kunnen ontwikkelen en kan ik goed sparren met onze trainer. Daarnaast heb ik de kans gekregen om mee te doen met het Young Professional Program IT van de Rabobank, waar ik binnenkort mee ga beginnen.

Ons Risk Young Professional Program kent drie specialisaties: Business Analyst, Data & Implementation Analyst en Risk Modeller.

Meer weten? Vraag hier de brochure aan.