Een traineeship volgen tijdens de lockdown

“Je moet pro-actief zijn en veel vragen durven stellen”

Hi, ik ben Menno en zit in het traineeship Data & Implementation Analyst. Sinds een half jaar werk ik als Business Analyst aan het Group Risk & Finance Data Platform bij de Rabobank.  Een enorm leerzame plek waar ik alle kennis uit het traineeship kan toepassen in de praktijk.

Een kantoor? Wat is dat?

Ik ben sinds de start van het traineeship ongeveer twee keer op kantoor geweest. Echt gek, eigenlijk weet ik niet wat een kantoor is of hoe het werken daar is. De huidige lockdown heeft mijn werk daarom ook niet enorm veranderd. Alles ging al online en op afstand. Zelfs de basisopleiding van het traineeship werd online gegeven. Ondanks dat ik het liever fysiek had gehad, was het wel top dat we ondanks alle belemmeringen een hele goede opleiding hebben gekregen.

Andere vaardigheden

Het online werken is uitdagend, zeker als starter. Ik heb geleerd dat het bepaalde vaardigheden vraagt. Je moet pro-actief zijn en veel vragen durven stellen. Doe je dat niet, dan ben je onzichtbaar in de organisatie en zit je al snel de hele dag niets te doen. Het online werken heeft ook voordelen. Ik vind het bijvoorbeeld niet erg dat ik nu helemaal geen reistijd heb.

Requirements 

Sinds kort zit ik weer in een nieuw team. Ik analyseer verschillende requirements voor het data platform en bespreek deze met mijn team en andere stakeholders. Zijn de requirements definitief vastgesteld dan maak ik ze klaar voor het development team voor implementatie. Met elkaar werken we aan een nieuw datawarehouse van waaruit de bank in de toekomst gaat rapporteren.

Coaching

Elke twee weken heb ik contact met Norman. We bespreken nieuwe taken, wat het inhoudt en wat je ermee kan doen. Soms geeft hij me een naam van iemand uit de organisatie die mij verder kan helpen. Hij is echt een fijne trainer/coach en dankzij hem heb ik in korte tijd enorm veel kennis opgedaan. Waar ik ook blij mee ben is dat het traineeship me een aantal certificaten heeft gegeven waar ik veel aan heb.

Gezellig

Onze groep blijft elkaar nog altijd zien. Alhoewel, zien wel digitaal is natuurlijk. We spreken een keer per week online af en praten dan bij. Dat kan over werk gaan, maar het is bovenal ook erg gezellig. Zo heb je naast je directe team ook altijd nog het gevoel dat je een team vormt met je mede-trainees.

————-

Meer weten? Vraag hier de brochure aan.
Vriendelijke groet, Team New Monday