Denis vertelt over het traineeship Business Analyst

“Binnen de Rabobank werk ik in het Data Requirements Team”

Ik heb begin dit jaar gekozen voor het traineeship Business Analyst. Dit traineeship kende een apart begin. Door het opsteken van de COVID-19 pandemie werd onze basisopleiding verlengd naar ruim anderhalve maand. Deze periode hebben we besteed aan online trainingen volgen en certificaten behalen. Naast inhoudelijke onderwerpen als Scrum, SQL, Tableau en domeinkennis hebben we ook zaken als werkgedrag behandeld. De opleiding werd gegeven door onze trainer/coach Norman. Hij heeft al tientallen jaren ervaring in het veld en kon dus ook veel praktische tips meegeven.

Bij welke organisatie werk je?

Inmiddels ben ik aan de slag gegaan bij de Rabobank waar ik gemiddeld zo’n 36 uur per week werk. Hiernaast hebben we bijna wekelijks een trainingssessie of een coachingssessie om te kijken hoe je je doelen kunt bereiken. Binnen de Rabobank werk ik in het Data Requirements Team. We zijn met dit team verantwoordelijk voor het opstellen van de data requirements van het GRFD (wat een datawarehouse wordt voor het gehele Finance & Risk domein).

Wat heeft het programma je gebracht?

Het programma heeft me voornamelijk een goede basis gebracht. Voor de gesprekken bij New Monday zou ik er zelf niet op zijn gekomen om bij een bank te starten. Dankzij de kennis en voorbereiding die we van Norman kregen, voelde ik me een enorm stuk zekerder over de start. Ook kom ik nog steeds onderwerpen tegen die mij bekend zijn dankzij de trainingen. En niet onbelangrijk, omdat je het hele traject doorloopt in een groep trainees bouw je met hen een persoonlijke band op. Dat vind ik heel waardevol.

————-

Meer weten? Vraag hier de brochure aan.
Vriendelijke groet, Team New Monday